Patatesli Pay ( Patatesli Kek )
-
Ekleyen: ascimutfakta
Defalarca hazırladığım bir tariftir 🙂 Ani gelen misafir için harika bir kek mi desem salata mı 🙂
Tadın ve kararı siz verin 🙂
Malzemeler- 3 yumurta
- 3 orta boy patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı maydanoz ( ince kıyılmış )
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı susam
YapılışıÖn hazırlık olarak Patateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.Derin bir kapta yumurtalar çırpılır.Diğer malzemeler de eklenip küp doğranmış patatesler ilave edilir.Baharatlar, tuz ve maydanoz eklenerek karıştırılır.Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dökülür.
Üzeri kaşık yardımıyla düzeltilerek bol susam serpilir.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir.
( Patatesler pişmeden ilave edilir.
Fırında gayet güzel bir şekilde kekin içinde rahatlıkla pişiyor. )
Çok kolay ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz 🙂 Hem salata hem kek gibi farklı bir lezzet 🙂 Şimdiden afiyet şifa olsun 🙂
NOT :
- Patatesli payın kalın olmasını istiyorsanız küçük boy fırın tepsisi kullanınız ya da 2 ölçü olarak malzemeleri hazırlayınız.
- Tarifte Tam buğday unu kullanıldı.Rengi ve tadı farklı oldu.Bu tarifi tam buğday unu ile tavsiye etmiyorum.Normal un ile tadı daha güzel ve lezzetli olduğunu söylemekte yarar olacağını düşünüyorum.
ESEN KALIN.